sbo de bolster

SBO De Bolster
verbouwing school

 

beschrijving:

In opdracht vIn opdracht van de  Samenwerkings-stichting  Kans & Kleur in Wijchen hebben wij een traditioneel klaslokalenschoolgebouw volledig verbouwd.

 

Uitgangspunt daarbij was de onderwijsvisie vanuit Teamonderwijs Op Maat (T.O.M.) in samenwerking met M3V huisvestingsadviseurs.
Het voorlopig ontwerp is in samenwerking met Clip Interieurarchitecten en Leo vd Kooij architect gemaakt. De buitenspeelplaats is in samenwerking met JIP en bureau Niche gemaakt.

 

De structuur aan de buitenzijde is grotendeels gehandhaafd maar de structuur aan de binnenkant is volledig vernieuwd. Als het ware is er een buldozer door het midden van het gebouw gereden en heeft de openheid binnenin het gebouw gemaakt.

 

De kern van de nieuw indeling wordt gevormd door een groot plein, het 'Bolsterplein', waaraan vier groepsruimtes grenzen. Iedere groepsruimte heeft d.m.v. grote glazen schuifpuien met een hoge Db waarde toegang tot het Bolsterplein en beschikt over een zone met computerwerkplekken en een instructieruimte met een digitaal bord.

 

De twee groepsruimtes zijn met elkaar verbonden.

Tussen deze twee groepsruimtes bevinden zich de toiletten voor de leerlingen en bergingen. De toiletten zijn gelegen aan de buitengevel en hebben daglicht en kunnen natuurlijk geventileerd worden.

 

De verbouwing van De Bolster is binnen de gestelde tijd en het beschikbare budget gerealiseerd.

 

Dit project is uitgevoerd in een bouwteam constructie waarbij de Samenwerkingsstichting Kans & Kleur bouwheer was en de eindverantwoordelijkheid voor de verbouwing had gedelegeerd aan KEK dnl.

 

De verbouwing is uitgevoerd in samenwerking met onder andere de volgende partijen:

•  Bouwstudio PelserHartman

•  PW Oosterhout / Welling Bouw

•  Clip Interieurarchitecten

•  Leo vd Kooij architecten

•  M3V Adviespartners

•  Grontmij

 

 

locatie: Wijchen

fotografie: Thea van den Heuvel

www.scholenverbouw.nl
is een website van KEK dnl | vormgevers - bno.

KEK dnl is een bureau voor interieurarchitectuur en grafische vormgeving dat zich o.a. heeft gespecialiseerd in de verbouwing van scholen.

adres
KEK dnl | vormgevers - bno

Carmelweg 13

6564 AH   Heilig Landstichting

(T) +31 24 324 59 90

info@kekdnl.nl

social media
K