de ziep

de ziep
nieuwbouw school

 

beschrijving:

In samenwerking met M3V Adviespartners heeft KEK dnl de opdracht gekregen voor het ontwerp van de indeling en de inrichting van de nieuw te bouwen Christoffelschool te Didam.

Deze school is onderdeel van De Onderwijsspecialisten

 

De Christoffelschool is samen met het logeerhuis Fatima ondergebracht in een nieuw gebouw dat door LKSVDD Architecten is ontworpen. De totaal nieuwe kijk op dit soort onderwijs daarvoor is de basisstructuur door M3V ontwikkeld samen met de onderwijsspecialisten.

De vraag was een school met zorghotel te bouwen waarin de jongeren kunnen laten zien wie ze zijn en wat ze in de praktijk kunnen leren. In dit gebouw zijn daarvoor zorg en onderwijs samengebracht. Het is een praktijkschool voor jongeren van circa 12 tot 20 jaar met een verstandelijke beperking. De jongeren kunnen heel veel dingen zelf en daar zijn ze heel trots op.

De grote sportzaal in het midden van het gebouw is de grensgebied tussen school en logeerhuis. Deze zaal is ook door externe te gebruiken middels een aparte ingang.

 

Het gebouw staat midden in een woonwijk met als doel de dienstverlening door de leerlingen vanuit de school met de mensen uit de wijk te stimuleren. Er worden nu evenementen georganiseerd waar de wijkbewoners kunnen komen eten in de school en de leerlingen koken bedienen en ruimen af.

 

Dit gebouw is in oktober 2011 geopend waarbij de naam is veranderd in 'De Ziep'.

 

De nieuwbouw is uitgevoerd in samenwerking met onder andere de volgende partijen:

•  M3V Adviespartners

•  de onderwijsspecialisten

•  LKSVDD Architecten

 

 

locatie: Didam

fotografie: Rhalda Jansen

 

www.scholenverbouw.nl
is een website van KEK dnl | vormgevers - bno.

KEK dnl is een bureau voor interieurarchitectuur en grafische vormgeving dat zich o.a. heeft gespecialiseerd in de verbouwing van scholen.

adres
KEK dnl | vormgevers - bno

Carmelweg 13

6564 AH   Heilig Landstichting

(T) +31 24 324 59 90

info@kekdnl.nl

social media
K