mfa huurlingse dam

huurlingse dam
nieuwbouw MFA

 

beschrijving:

KEK dnl heeft van de Samenwerkingsstichting

Kans & Kleur de opdracht gekregen om het conceptplan te ontwikkelen voor de nieuwbouw  voor de nieuwe brede school en multifunctionele accommodatie (MFA) Huurlingsedam in Wijchen.

De accommodatie biedt onderdak aan een 12-klassige school voor De Trinoom, BSO en een wijkcentrum.

Multifunctionaliteit, duurzaamheid en rust, ruimte en een gezond binnenklimaat voor de kinderen staan centraal in het ontwerp.

 

In overleg met de opdrachtgever hebben wij Van Aken Architecten  benaderd om samen met ons dit project verder op te pakken. Van Aken Architecten heeft het ontwerp gemaakt op basis van de indeling / structuur die door de school de Trinoom samen met ons was gemaakt. Van Aken Architecten heeft verder de architectonische vormgeving volgens het beeld kwaliteitsplan van de Gemeente Wijchen ontworpen, geregeld en het bouwkundige proces verder begeleid. Wij waren als KEK dnl in de hoedanigheid als interieurarchitect verantwoordelijk voor de binnenkant.

 

De functionele indeling zorgt ervoor dat de school en het wijkcentrum optimaal gebruik kunnen maken van de diverse ruimten zonder dat ze elkaar in de weg zitten. De centrale hal met een opvallende tribunetrap vormt daarin de spil.

 

De tribunetrap kan gebruikt worden voor voorstellingen zonder beslag te leggen op de overige ruimten van het wijkcentrum of de school.

De klaslokalen maken bewust geen onderdeel uit van de multifunctionaliteit, zodat de eigen identiteit van de school blijft behouden. De lerarenruimten en spreekkamers kunnen daarentegen wel ingezet worden voor het wijkcentrum.

 

De ruime hoge lokalen, met grote en in hoogte verspringende ramen zorgen  voor ruime daglichttoetreding, ruimtelijke beleving en een gezond binnenklimaat.

 

 

locatie: Wijchen

Fotografie: Stijn Poelstra

 

www.scholenverbouw.nl
is een website van KEK dnl | vormgevers - bno.

KEK dnl is een bureau voor interieurarchitectuur en grafische vormgeving dat zich o.a. heeft gespecialiseerd in de verbouwing van scholen.

adres
KEK dnl | vormgevers - bno

Carmelweg 13

6564 AH   Heilig Landstichting

(T) +31 24 324 59 90

info@kekdnl.nl

social media
K